Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cesta uzdravení

Moji drazí,

    vidím na Vás,že byste opět chtěli něco číst.Co něco,co Vám bude připadat bližší než posledně?Nemusíme chodit příliš daleko.V podstatě je to situace kolem nás.Všichni toužíme po tom,abychom se co nejrychleji dokázali s někým domluvit, za velmi přijatelnou cenu.Známe to všichni.Voláme někam na důležité místo.Většinou musíme čekat,protože jsme v pořadí.V sobotu,v neděli-bezúspěšně.

    Představte si,že by existovalo spojení,které by bylo pro všechny přístupné,7 dní v týdnu,24 h a zadarmo i v sobotu a v neděli.Že je to nemožné?Lidé vynakládají mnoho úsilí,aby telekomunikační spojení(popřípadě internet)-stále vylepšovali.Vymýšlejí stále modernější techniky .Ale zamysleli se někdy nad tím,že by skutečně takovýto přístup potřebovali?

    Zkusme si představit,že by takovéto spojení skutečně existovalo,ale přišel by někdo,kdo by ho poškodil.Určitě by každý z nás usiloval ,nebo zařídil,aby toto spojení bylo co nejdříve napraveno.Spojili bychom se s majitelem telekomunikací,ten by musel někoho zajistit,kdo by přišel a spojení opravil.Nebylo by to v oblasti,která je lehce přístupná.Bylo by to v horách,kde jsou kaňony,hluboké vody,ostré vrcholy...Musel by překonat určité překážky,aby se k tomu místu dostal.

    Dalo by se to přirovnat k člověku,ke kterému přichází lékař a zjišťuje příčinu nemoci.Nestačí,aby odstranil příznaky,ale musí jít skutečně do hloubky(provést nejrůznější vyšetření),aby zjistil,co pacientovi chybí.Když takový lékař najde příčinu,jeho cílem je,aby odstranil chorobu dokonale a úplně(příčinu toho špatného).Takový lékař se zabývá celým jeho životem a snaží se nastolit podmínky tak,aby už k chorobě nedošlo.Pokud bychom se setkali s takovýmto citlivým lékařem,nevyhledávali bychom i příště jeho,jeho blízkost?

    Často příčinou choroby je to,co prožíváme.Co se nachází uvnitř srdce.Když ho budeme naplňovat samými nehodnotnými věcmi,nakonec to chorobu způsobí.A tak ho plňme jen dobrým.Často se mohou změnit okolnosti a my dojdeme uzdravení i díky nim.Nepodceňujme nikdy pomoc druhých.

    A když se někdo tím lékařem chce stát?To nejde ze dne na den.Vyžaduje to čas.Získat nějaké znalosti,něco vystudovat.Dát si pozor,kde studujeme a co.Může se stát,že studujeme špatně.Nejprve si to musíme přiznat,potom můžeme něco změnit.Studujeme-li pod někým,kdo to s námi myslí vážně,měli bychom si ho vážit.On si přeje,aby z nás byli dobří lékaři.Dělá to z lásky k nám,i když je to vzácné.

    Nezajímá ho,odkud pocházíme,z jaké rodiny,co jsme dělali...Jen chce,aby naše studium bylo k našemu prospěchu.Můžeme studovat tady i jinde,ale vždycky se můžeme vrátit i z těch největších dálek,i kdyby to bylo až za mořem.Zkusme se zamyslet,co všechno potřebujeme,abychom byli ve studiu úspěšní.Trpělivost,píli,ochotu ..Jako lékaři bychom chtěli pomáhat druhým.Je to podobné,jako když chce někdo dělat druhým radost,např . zpěvem,tancem...

    Určitě bychom chtěli své povolání vykonávat poctivě,jak jen nejlépe umíme.Nechceme nic dělat špatně.Může se ale stát,že bychom udělali chybu.Někdo nadřízený,který je nad námi,by nás na ni upozornil.Ruku na srdce.Bylo by to pro nás příjemné?Chtěli-li bychom být nadále prospěšní,bylo by to potřeba "zkousnout".I když to může být někdo,kdo není přímo vzorem,měli bychom to přijmout.Neznáme jeho okolnosti,situaci ve které žije .Proto se všichni,než si o někom uděláme špatný obrázek,pojďme zamyslet,zda to není člověk,který dělá všechno co může,aby byl lepší .Zkusme otočit dalekohled a dívat se obráceně a případně chyby vidět jako drobná zrnka,ne jako horu.Přeji Vám,abyste ve svém životě nespěchali a přemýšleli,než řeknete-"S tím člověkem nechci nic mít".

    Všichni jsme cenní a musíme si svého života vážit.Je to nesmírný dar.Není to samozřejmost.Přeji Vám,moji milí,ať se Vám to daří. Váš přítel